Razstave galerija Medja - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
Aktivnosti


  5.02.2020
Razstava akademskega slikarja Milana Rijavca

Razstavljamo nekaj del nedavno preminulega akademskega slikarja Milana Rijavca. Rojen  je bil leta 1922 v Bruni vasi pri Mokronogu. Prva leta je preživel v  Krmelju, osnovno šolo pa obiskoval v Šentjanžu na Dolenjskem. Leta 1933 se je vpisal v nižjo gimnazijo v Ljubljani, leta 1937 pa na učiteljišče. Ko  se je začela druga svetovna vojna, je bil v petem letniku učiteljišča. V  partizanih se je seznanil z Božidarjem Jakcem in Nikolajem Pirnatom, ki  sta ga spodbujala k risanju. Po koncu druge svetovne vojne je  končal peti letnik učiteljišča in se vpisal na novoustanovljeno  Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani. Študiral je pri  profesorjih Francetu Miheliču, Nikolaju Pirnatu, Slavku  Pengovu in Gabrijelu Stupici. Leta 1949 je diplomiral in jeseni začel  delati kot likovni pedagog na gimnaziji v Trbovljah. Leta 1950 se je vpisal na slikarsko specialko pri prof. Gabrijelu Stupici. Ker je zbolel za tuberkulozo, specialke ni zaključil. Bil je eden od soustanoviteljev slikarske kolonije Izlake - Zagorje leta 1964. Po  upokojitvi se je popolnoma posvetil slikanju in se leta 1971 preselil v  Ljubljano in še nekaj desetletij aktivno slikal ter razstavljal.
Glavno orodje njegovega izražanja so bili akvareli, ki so po večini zastopani tudi na tej razstavi.

Tekst: KC DD Zagorje ob Savi
Foto: Bruno Urbanija, Smiljan Keršnik

  4.12.2019
RAZSTAVA 56. slikarska kolonija IZLAKE - ZAGORJE

V torek 3.12.2019 je bila otvoritev razstave 56. slikarske kolonije Izlake - Zagorje. Na sami razstavi razstavljajo posamezni slikarji, umetniki na svojem področju iz različnih držav.
Rzstavljalci so ANDREJ BRUMEN ČOP, Slovenija, NATALIYA GORZA, Ukrajina, ENES LEVIĆ, BiH, Švedska, ŽELJKO MUCKO, Hrvaška, KATHERINE REY, Francija, ANA SLUGA, Slovenija, ANDREJA SRNA, Slovenija,RADMILA SOFIJA ŠIJAN, Srbija, MARUŠA ŠTIBELJ, Slovenija, ADRIANA OMAHNA, Argetntina, AHMET ÖZEL, Turčija

Tekst: Franci Oven
Foto: Mitja Derenda

  11.11.2019
MILAN RAZBORŠEK - slikarska razstava

Milan Razboršek je absolvent Visoke šole za risanje in slikanje, rojen  1959 v Trbovljah. Po končanem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani  je obiskoval tečaje risanja in slikanja na Akademiji za likovno  umetnost v Ljubljani in pozneje začel študirati na Visoki šoli za  risanje in slikanje v Ljubljani. Živi in ustvarja na Izlakah, zaposlen  je kot strokovni sodelavec v Galeriji Medija v Zagorju. Je umetniški  vodja Slikarske kolonije Izlake – Zagorje ob Savi. Sodeloval je na več  skupinskih razstavah, imel je sedemnajst samostojnih razstav, je  udeleženec Slikarske kolonije Izlake – Zagorje, kolonije Primož Trubar  Moravske toplice, likovne kolonije Izak Lipovci in večkratni udeleženec  Ex tempora Art Kum.
Tekst: KC DD Zagorje
Foto: Bronislav Urbanija, Smiljan Keršnik

3.10.2019
CVETKA HOJNIK - slikarska razstava

Rodila se je v Murski Soboti. Po končani gimnaziji v Murski Soboti  je diplomirala na Naravoslovno tehniški fakulteti Univerze v Ljubljani,  oddelek za tekstilstvo, študijski program oblikovanja tekstilij in  oblačil pri prof. Darku Slavcu. Študira je tudi na Akademiji za likovno  umetnost v Ljubljani pri prof. Bojanu Gorencu in prof. Borutu Vogelniku.  Z magistrsko nalogo En Soph – Asemblaži in teksturiranje skozi fraktale  kabale je leta 2015 na Šoli za slikanje in risanje v Ljubljani dobila  naziv magistrica likovnih umetnosti. Imela je preko devetdeset  samostojnih razstav doma in v tujini ter sodelovala na številnih  skupinskih razstavah in mednarodnih projektih.
Skupaj s Ferijem Lainščkom je ustvarila štirijezično likovno -  pesniško zbirko Posončnice. Prav tako je izdala umetniške knjige  Hologrami ljubezni, Ne bodi kot drugi, Sončna hiša in Bližina na poezijo  Ferija Lainščka ter umetniške knjige po pesmih Enza di Grazie, Luciana  Morandinija in Mika Markarda.
Je članica Društva likovnih umetnikov Maribor, Zveze društev  slovenskih likovnih umetnikov, Avstrijskega društva likovnih umetnikov  ter Društva mednarodnih svobodnih umetnikov v Neaplju v Italiji.
Za svoje ustvarjanje je prejela več nagrad in priznanj. Leta 2013 je  imela pregledno razstavo svojih del v Galeriji – Muzej Lendava. Ob tej  priložnosti je izšla njena monografija. Živi in ustvarja v Lendavi.  24.05.2019
ARTKUM 28. EXTEMPORE 2018
Slikarska razstava ARTKUM 28. Extempore 2018 se je odvijalo v galeriji Medija. Predstavili pa so se posamezni slikarji, umetniki na svojem področju. To so  ALOJZ ADAMLJE - Ljubljana, BOGDAN BAROVIČ - Trbovlje, ANDREJ BLAŽON, - Novo mesto, JURE CRNKOVIĆ - Zagorje, ELENA DELFINI - Lokovec, Nova Gorica, ZDRAVKO DOLINŠEK - Trbovlje - Radenci, NEVENKA FLAJS - Krmelj, ROBI HIRŠEL - Radeče, BORIS KOTESKI - Loka pri Zidanem mostu, JOŽE MARINČ - Kostanjevica na Krki, JANEZ PELKO - Kranj, SEBASTJAN PERŠOLJA - Lokovec - Nova Gorica,  JOŽE POTOKAR CVRČO - Trbovlje, SEVERINA TROŠT ŠPROGAR - Trbovlje


6.09.2019  
MATIC KOS slikarska razstava v galeriji Medija

Doc. dr. Matic Kos je rojen leta 1980 v Trbovljah. Leta 2002 se je  odločil za študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje. Tam je leta  2007 uspešno diplomiral pri slikarju mag. Darku Slavcu in filozofu dr.  Ernestu Ženku. Po diplomi je na šoli nadaljeval s podiplomskim  študijem, ki ga je vodila multimedijska umetnica mag. Huiqin Wang,  teoretski del pa je leta 2015 opravil pri mag. Mladenu Jernejecu. Od leta 2002 aktivno potuje in spremlja predmoderna, moderna, postmoderna in sodobna umetniška dela.  Na  prej omenjeni šoli zdaj že enajst let deluje kot andragog. Dejaven je  pri predmetih Likovna teorija, Izbrana poglavja iz …, Umetnostna  zgodovina, Moderna umetnost ter pri ateljejskem delu. Z letom 2016 je  docent na področju slikarstva, v tem letu pa je prejel tudi priznanje  pomembnih umetniških del, najvišji umetniški naziv. Je samostojni  kulturni delavec, ki deluje na področju slikarstva in poučevanja. Intenzivno skupinsko in samostojno razstavlja od leta 2006 (tako v  Sloveniji kot v tujini).FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino