Steklarna Hrastnik - FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE

Zagorje ob Savi

Foto društvo GOGA

V Zagorje smo prinesli dogodek.
Pojdi na vsebino
FD Goga > Arhiv > 2012


26.6.2012

Z objektivi smo pokukali v steklarsko zakulisje

Čas: torkovo dopoldne, 26.6. 2012.
Zbirno mesto: parkirišče pred poslovno stavbo Steklarne Hrastnik.
Kdo? Zala, Aleš, Vuko, Charly, Rok in Tina

Odeli smo se v snežno bele plaščke in v spremstvu  prijazne in nasmejane piarovke g Mojce Lavrič, vstopili v skrivnostni svet steklarskih zgodb.

Fotografi vedno doživljamo dogodke zelo intimno. Tudi ko smo v skupini, so »tvoji« občutki vedno samo« tvoji«.  In v tem je smisel vsega tega našega početja.

Razkropljeni in vendar pod budnim Mojčinim očesom smo ustvarjali svoje fotografske podobe, lovili svetlobo in  odseve stekla, ki se je pred našimi očmi iz žareče gmote spreminjalo v čudovite izdelke; kozarčke, stekleničke, lestence.
Seveda so poseben pečat v vseh nas pustili ljudje, ki te mojstrovine ustvarjajo. V vročini, pri 60 stopinjah, pripravljeni na pogovor z radovednimi obiskovalci.  Zaupali so nam svoje zgodbe; steklarji pihalci, ki že 30 let iz dneva v dan opravljajo delo, ki ga verjetno  nihče izmed nas ne bi zmogel niti za kakšen dan. In steklarka Danica…ki je pred nami zažarela med množico moških sodelavcev kot iz neke druge zgodbe …pa Neli, ki sortira in zlaga izdelke v kartonaste škatle, ter še množica vseh tistih, ki vsak s svojim delom kot košček mozaika, na koncu povežejo zgodbo v celoto.

Prizori, ki se ti vtisnejo za vedno.

Hvala za čudovito izkušnjo. Hvala Mojci in vsem, ki ste nas »prenašali« in nam dovolili, da smo vas ujeli v svoje objektive.

Galerija
Copyright © 2014-2017 Foto društvo Goga Izdelava in oblikovanje Franci Oven

FOTO DRUŠTVO GOGA
Selo pri Zagorju 13, 1410 Zagorje, Slovenija
Email: fd.goga@gmail.com Splet: www.fd-goga.si
Kontakt
Nazaj na vsebino