Razstava v Pliberku - FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE

Zagorje ob Savi

Foto društvo GOGA

V Zagorje smo prinesli dogodek.
Pojdi na vsebino
FD Goga > Arhiv > 2014


Razstava v Pliberku

»Pa v Pliberku bomo lahko imeli razstavo,« je mimogrede povedala Tina na enem zadnjih sestankov društva Goga.
In ker je bistvo največkrat očem skrito, večina od nas članov niti vedela ni, da se je ideja o sami možnosti razstave v Pliberku, čisto potiho, rodila že mnogo prej. V eni od debat med Vukotom, tajnikom Goge in zagorskim slikarjem Milanom Razborškom, ki nam je tudi olajšal pot, da smo si odprli vrata do kulturnikov v Pliberku.
Vse skupaj sem si zapisal nekam zadaj v možgane in pozabil, dokler ni kar nekaj pozneje omenila, da bi bilo dobro videt razstavni prostor. Dogovorila sva se, da greva vse skupaj pogledat. Nekega avgustovskega dne sva se torej odpravila na Koroško v izvidnico. Tam sva se v Slovenskem kulturnem domu srečala z Milanom, za katerega sem dobil vtis, da je gonilna sila slovenske kulture na Avstrijskem Koroškem. Dogovorili smo se, kdaj kaj, in kako bomo stvar izpeljali.
Doma je Tina pozvala članstvo, za prispevke. Odločili smo se, da predstavimo Zasavje kot regijo, tema pa so krajinski, industrijski in rudarski motivi. Nekaj časa je kazalo bolj slabo, ker nas ni veliko fotografiralo te motive, po dodatni Tinini vzpodbudi, pa se je nabralo dovolj materiala.
Prvi vikend v septembru smo tako v studiu dali slike na paspartuje in očistili okvirje, v soboto, 13.9., pa smo se odpravili Otovorjeni z vsem materialom v Pliberk. Glavnina se je odpeljala s kombijem iz Zagorja, trboveljski del ekipe, pa malo kasneje za njimi. Zaradi slabega vremena in neprevoznih cest je pot trajala kar precej dalj kot normalno, a do enih smo bili vsi v Slovenskem kulturnem domu. Ko smo tja prispeli zamudniki iz Trbovelj, je bilo tri četrtine razstave že postavljene. Zadevo smo dokončali in se šli okrepčat nazaj čez mejo.
Ob sedmih zvečer pa se je začela otvoritev razstave. Za začetek so pevke skupine
Lipa zapele, za njimi pa je zbrane nagovoril Milan.. Po naslednji pesmi je bila na vrsti Tina, nato pa so pevke, ki so navdušile zbrano občinstvo zapele še par pesmi. Sledila je še pogostitev s poticami, nato pa smo člani iz Trbovelj počasi zapustili prizorišče, zagorska ekipa pa je pred odhodom odigrala še nekaj rund biljarda.


Uroš Ritonja
Foto: Bruno Urbanija, Bojan Šibila

GalerijaCopyright © 2014-2017 Foto društvo Goga Izdelava in oblikovanje Franci Oven

FOTO DRUŠTVO GOGA
Selo pri Zagorju 13, 1410 Zagorje, Slovenija
Email: fd.goga@gmail.com Splet: www.fd-goga.si
Kontakt
Nazaj na vsebino