Prvega ne pozabiš nikoli... - FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE

Zagorje ob Savi

Foto društvo GOGA

V Zagorje smo prinesli dogodek.
Pojdi na vsebino
FD Goga > Arhiv > 2012

27.1.2012

Prvega ne pozabiš nikoli……

No ja, saj v bistvu je bil drugi…občni zbor našega društva namreč.  Da je bilo vse uradno smo ga sicer morali prestavit za par minut, da smo dosegli sklepčnost, ampak končno je naša šefica prižgala zeleno luč in začela. Seveda je bilo najprej treba izvoliti vse organe, ki k takemu delu spadajo, pa delavno predsedstvo, pa verifikacijsko komisijo, zapisnikarja… skratka vse je bilo uradno, kot v državnem zboru. Sledila je izmenjava nekaterih funkcij in izvolitev novih članov in končno je šefica podala poročilo dela za lansko leto.
Ko je naštevala kaj vse smo naredili, mi kar nekako ni šlo v račun, da je res toliko tega. V prvem letu delovanja smo organizirali celo kopico razstav
-prva pregledna razstava Goga se predstavi, DD Zagorje ob Savi
-meddruštveni natečaj „Naše okolje“
-razstava FD Goga v sodelovanju z ETV, Galerija ETV
-državni natečaj „Krivulje in mostovi“
-razstava  „Zasavske razglednice“ v poslovni zgradbi SŽ v Ljubljani
-razstava „Zasavske razglednice“  v DSO Polde Eberl Jamski na Izlakah
-razstava „Retrospektiva dogajanja v DD“ v KC Delavski dom Zagorje ob Savi
predavanja in izobraževanja
-predavanje dr. Jurija Žureja o avtorskih pravicah v fotografiji
-predavanje mag. Deana Mauserja o kompoziciji, ekspoziciji in drugih prvinah fotografije
-predavala sta nam tudi jamski fotograf Marko Kraševec in Rado Likon
-naš član Uroš Drnovšek je izvedel delavnico o uporabi programa Gimp
-predstavitev in testiranje Nikonove opreme ki jo je omogočil fotograf Andrej Korenč
skupne akcije
-dva obiska jame Ojstro
-udeležba na predavanju Hermana Čaterja v Cerknem…..?
-dve skupini sta fotografirali tudi Planinsko polje. Prvo je vodil fotograf Andrej Korenč, drugo pa Marko Kraševec
-po naročilu občine Zagorje smo izdelali tudi foto knjigo o novoletno okrašeni občini Zagorje
-preko celega leta fotografirali dogodke v DD
in pa seveda kar nekaj klubskih sestankov, ki so bili vse prej kot suhoparni.
V letošnjem letu smo dobili tudi klubske prostore, ki smo jih z udarniškim delom temeljito obnovili. Dela ni bilo malo, saj smo morali zravnati strope, stene in tla, prenoviti vse elektroinštalacije, položiti nekaj ploščic, prebeliti, sami smo postavili mize, skratka prostor smo popolnoma prenovili. Še dobro, da nas je kar nekaj hišnih mojstrov s takšnimi in drugačnimi znanji, da smo lahko vse delo opravili sami. Seveda pa je bil glavni operativni guru vseh sprememb v prostoru naš Franci Oven. V prihodnjem letu pa je seveda največja želja vseh članov, da bi v del teh prostorov namestili studijsko opremo tako, da bi se lahko lotili tudi studijske fotografije.
Seveda pa je beseda nanesla na drugo delo v prihodnjem letu in tudi tega bo toliko, da nikakor ne bomo zaspali na lovorikah.
Bruno Urbanija se že dogovarja  z odgovornimi iz znanega turistično gostinskega podjetja v občini za izdelavo promocijskega materiala. Njegovo pobudo smo seveda sprejeli z odprtimi rokami,  saj si bomo s tem gotovo pridobili reference za delo vnaprej, upamo pa tudi da si bo na ta račun naša klubska blagajna vsaj malo opomogla. Nekaj članov je že dobilo konkretne zadolžitve okrog tega podviga in jasno, da sem se takoj priključil Smiljanu, ki bo slikal interier in gurmanski del ponudbe (šnicle,  pohane kure in ostale dobrote), za exterier pa bodo poskrbeli drugi mojstri.
Poleg tega nas spet čakajo razstave v domači občini in po Sloveniji. Prvi dve bosta že kar v februarju. Prva bo društvena pregledna razstava  v Delavskem domu v Zagorju, druga pa en teden kasneje v rudarskem domu na Sveti Planini, kjer bomo razstavili slike iz rudnika in utrinke s Svete Planine. Vse druge stvari pa so še v fazi dogovarjanja.
Podeljena sta bila tudi dva razstavljalska naziva F2, ki sta jih prejela Tina M. Šobot in Uroš Drobež, posebno nagrado v obliki knjige pa je za svoje delo prejel Franci Oven, ki je opravil levji delež pri pripravi klubskih prostorov. Franci je pristal tudi na to, da bo skrbnik teh prostorov.
Za konec je še Vukašin Šobot podal finančno poročilo kluba, sklep občnega zbora pa je bil tudi ta, da bo znašala članarina za letošnje leto 30 evrov.
Po uradnem delu pa še tisto slajše. Ob kozarčku ali dveh, treh ….. 'ma tisto pustmo stat'… bi rekel znani slovenski kantavtor, pa ob prigrizku v obliki pršuta in ostalih pritiklin se je družabno srečanje zavleklo še za par uric. Debata je jasno tekla o stvareh, ki nas družijo. Izmenjava mnenj in izkušenj, pa pogledi v prihodnje delo in druge stvari so nam kar prehitro skrajšali čas.
In za konec še mnenje pisca. Preteklo leto nas je vsaj večino članov kluba kar precej povezalo. Kot član iz sosednje občine sem osebno poznal le Vukota, vsi ostali pa so bili neznanka. Druženja preko leta, skupne fotografske akcije, delo v dobrobit kluba in še druge stvari, pa so nas povezale. V društvu res delujemo složno, ko je treba poprijeti za delo, poprimemo vsi, ko je treba prijet za kozarce, jih pa tudi primemo vsi (le da vsebina ni v vseh ista, ampak tudi z vodo se da dobro nazdraviti, če je družba taprava). Na tem mestu bi pohvalil še Tino in Vukašina, ki sta gonilna sila društva in vlagata veliko truda, da smo v enem letu postali to kar smo…prepoznavni doma in v Sloveniji. Dokler bomo delali skupaj, povezani, mislim, da se ni bati za prihodnost društva.
Na začetku sem zapisal, da prvega ne pozabiš nikoli. Pa bi bilo dobro, če bi ga, kajti to pomeni, da bo naslednji samo še boljši….

Ujo


   
Copyright © 2014-2017 Foto društvo Goga Izdelava in oblikovanje Franci Oven

FOTO DRUŠTVO GOGA
Selo pri Zagorju 13, 1410 Zagorje, Slovenija
Email: fd.goga@gmail.com Splet: www.fd-goga.si
Kontakt
Nazaj na vsebino