Otvoritev klubskih prostorov - FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE

Zagorje ob Savi

Foto društvo GOGA

V Zagorje smo prinesli dogodek.
Pojdi na vsebino
FD Goga > Arhiv > 2012


27.4.2012

Otvoritev klubskih prostorov in studia

Uspelo nam je ..... končno!
"Klubske prostore bomo dobili", nam je lani enkrat zaupala naša predsednica Tina. Seveda smo bili vsi veseli, ker bomo končno pridobili prostor, v katerem se bomo lahko družili, pripravljali materiale za razstave in imeli shranjene stvari, tiha želja vseh pa je bila, da bi pridobili tudi studijsko opremo. No, evforija o klubskih prostorih je trajala, dokler nismo prvič vstopili vanje. Verjetno nas je večina vsaj malo onemela, kajti vse skupaj je izgledalo dokaj nevzpodbudno. Stene stropi in tla so bili v razsulu, elektrika je bila odklopljena, prostor pa je bil razdeljen v štiri nefunkcionalne majhne niše. Prva misel je bila:"Pa kaj hudiča sploh počnemo tukaj?" Ampak na srečo se pa nekateri entuziasti niso pustili prestrašiti in so v mislih že kovali načrte. In tako se je začelo urejanje. Najprej smo pokidali smeti, odpadli omet in vse kar je bilo na tleh in tako se je pokazalo kaj moramo sploh storiti, da prostore spravimo v "vozno" stanje. Lotili smo se stropov in sten in jih izravnali, položili ploščice in električno napeljavo, prebelili.... no potem je prišla pa zima, ki je pokazala zobe in zaradi zmrzali je bilo treba določene stvari popraviti. Odstranili smo še eno pregradno steno in pridobili večji prostor, pa še enkrat poravnali tla in pobelili in končno....
V petek, 27.4.2012 smo le dočakali otvoritev naših klubskih prostorov in studia. Ob 17h smo se zbrali na ploščadi ob delavskem domu v Zagorju, pred vrati naših prostorov. Bilo nas je kar nekaj. Vse nas je najprej nagovorila naša predsednica Tina M. Šobot, nato pa je besedo predala županu Zagorja Matažu Švaganu, ki je v svojem govoru poudaril pomembnost društev, ki delujejo v občini. Obljubil je tudi pomoč v okviru danih možnosti, mi pa se mu bomo oddolžili s promocijo občine v obliki slikovnega materiala. Program ob otvoritvi je dopolnila še violinistka Jerica Keršnik, ki je z odlično izvedenim igranjem pritegnila zbrane. Po končanem programu je predsednica ob spremstvu župana prerezala celuloidni trak na vratih in klubski prostori so bili uradno odprti. Vsi smo si jih nato z zanimanjem ogledali, seveda pa je največ pozornosti bilo namenjene novi studijski razsvetljavi, ki nam bo še kako prišla prav. Seveda jo je bilo potrebno tudi preizkusiti in kaj kmalu se je v prostorih bliskalo kod v nevihti.
Na koncu pa le še zahvala Franciju, ki je bil duhovni guru spremembam v prostorih našega kluba. Vložil je veliko svojega prostega časa in dela.

GalerijaCopyright © 2014-2017 Foto društvo Goga Izdelava in oblikovanje Franci Oven

FOTO DRUŠTVO GOGA
Selo pri Zagorju 13, 1410 Zagorje, Slovenija
Email: fd.goga@gmail.com Splet: www.fd-goga.si
Kontakt
Nazaj na vsebino