Kozjansko jabolko - FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE

Zagorje ob Savi

Foto društvo GOGA

V Zagorje smo prinesli dogodek.
Pojdi na vsebino
FD Goga > Arhiv > 2014


KOZJANSKO JABOLKO

Drugi vikend v oktobru smo si fotografi FD Goga ponovno privoščili potep po Kozjanskem – podobno kot lani smo se Aleš, Bruno, Franci, Smiljan in jaz preizkušali na ExTemporeju Kozjansko Jabolko.
Lepi pokrajini in mlademu vinu naproti smo se odpravili v petek popoldne, nekateri po napornem tednu, drugi po napetem dnevu. Zato se je topla goveja juha, s katero so nas pričakali  na domačiji Pri škorcu, toliko bolj prilegla. Ko so se glave ohladile, duša pa ogrela, je večer popestrila marsikatera lepa slovenska pesem in kar presenetljivo je bilo ugotoviti, da bi lahko iz fotografskega društva enkrat v prihodnosti morda nastal čisto prijeten mešani pevski zbor za interne priložnosti.
Letošnji vikend nam je bilo vreme bolj naklonjeno kot lansko leto, tako da smo se bolj kot na meglice lahko osredotočali na barvitost pokrajine, razgled pa je na določenih mestih segal vse do sosednje Hrvaške. Nekaj dobrih fotografij nam je uspelo tudi v repnici Graben, kjer smo lahko le občudovali raznolikost okusov, ki jih premore dobro vino.   
Raziskovanje smo nadaljevali z obiskom Dežele pravljic in domišljije. Tam je dobesedno vsak našel nekaj zase: najsi bodo to starinski predmeti, ki so dišali po starih obrteh, izreki modrosti, ki prišleka spremljajo na vsakem koraku, ksilofon iz steklenic,  tam sta bila tudi prav posebna Adam in Eva... in (morda najpomembnejše) – čarovniška metla...
Polni vtisov smo se vrnili na domačijo k Volavškovim. Ker smo se na žalost prvi večer „izpeli“,  smo si drugi večer krajšali s serijskim pripovedovanjem vicev. V vsakem primeru smo dobro razgibali svoje trebušne mišice.  
Naslednje jutro smo se poslovili od svojih izjemnih gostiteljev in krenili nazaj proti Podsredi, kjer se naše popotovanje začne in konča. Tik preden bi dokončno oddali svoje fotografije, smo poslikali še slap ob Levstikovem mlinu in vzdušje na Prazniku kozjanskega jabolka, ki v Podsredo vsako leto privabi pisano množico ljudi.
Izlet smo strnili z razmišljanjem, da se na Kozjansko radi vračamo in da na tako majhnem koščku zemlje vsako leto odkrijemo nekaj novega, lepega in navdihujočega.

Z.P.

Galerija
Copyright © 2014-2017 Foto društvo Goga Izdelava in oblikovanje Franci Oven

FOTO DRUŠTVO GOGA
Selo pri Zagorju 13, 1410 Zagorje, Slovenija
Email: fd.goga@gmail.com Splet: www.fd-goga.si
Kontakt
Nazaj na vsebino